Show Menu 2

9/26/16

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 8 SMP (Part I)

iTapuih.com - Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 8 SMP (Part I). Pada postingan kali ini saya akan berbagi tentang contoh soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 8 SMP. Sebagaimana kita ketahui bahwa, ulangan harian adalah salah satu bagian dari evaluasi yang merupakan suatu proses yang mencakup pengukuran dan mungkin juga testing, yang juga berisi pengambilan keputusan tentang nilai. Pada postingan ini anda juga dapat membahas 25 soal ulangan harian yang mencakup materi semester 1. Soal-soal tersebut telah saya sediakan kunci jawabannya pada kolom paling bawah. Semoga beberapa soal berikut dapat menjadi referensi bagi kita untuk meningkatkan kemampuan dalam bahasa Inggris.


I. Choose the right answer by crossing A, B, C or D!

This dialogue is for questions number 1 and 2
Teacher: “Good morning students
Students: “Good morning sir”
Teacher: “________________”
Students: “We are fine. And you?”
Teacher: “Fine, too.
1. The underlined sentence express …
A. Greeting
B. Parting
C. Introduce
D. Leave talking

2. To complete the dialogue, the suitable expression is ....
A. Hello
B. Nice to meet you
C. Hi
D. How are you today?

This dialogue is for questions number 3 and 4
Almusto : “Hi, Ume.”
Ume : “Hello mus.”
Almusto : “How are you doing?”
Ume : “Pretty well. By the way, ___________ mus?”
Almusto : “I’m going to Bandar Swimming pool. Will you join me um?”
Ume : “Oh, Sorry I must help my mom in the market.”
Almusto : “It’s Okay ume. See you next time ume.”
Ume : “See you. Have a nice day.”
3. To complete the dialogue, the suitable expression is ....
A. How are you?
B. Nice to meet you
C. Where are you going?
D. How are you today?

4. The underlined sentence express …
A. Greeting
B. Parting
C. Introduce
D. Say hello

Teacher : How do you do.
Students : ____________ .
5. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. I'm very well
B. I'm fine, and you
C. How are you
D. How do you do

6. I just wanted to introduce myself, my name is Muhammad Iqbal.
The underlined word has the same meaning as ....
A. Acquaint  
B. Deduce
C. Contest
D. Annoy

Bryan : Nugy, where are you?
Nugy : I’m in the house. What’s matter?
Bryan : Oh _____________ .
Nugy : I’d like to help you. For what?
7. Complete the dialogue above with suitable expression ....
A. Would you like some help?
B. Sorry, I can’t help you
C. Could I possibly ask you to help me?
D. Let me help you

Romy: May I help you ?
Deny: Hmmm. Don’t bother yourself, thanks.
8. The underlined sentence express ....
A. Asking help
B. Giving help
C. Offering help
D. Refusing an offer

This text is for questions number 9 to 13.
The Terrifying Headmaster

Mr.Tucker is the headmaster of my school. He does not wear glasses. His eyes always frighten me even when I refuse to face them. They are sharp, hard, and cold, and he uses them like a whip.

He always washes his hands in an enamel basin in the corner of the room. After he has washed them, he will walk over to his desk and stand behind is looking at the pupils while he dries his hands on a small, white towel. He dries each finger separetely, beginning with the first finger. His  fingers are long and white. He rubs them briskly without losing the effect of deliberation and as he rubs them, he looks at us with his eyes.

No one moves while he dries his hands, no one speaks. When he finishes, he will fold the towel and put it in the desk drawer. Then, he will awkwardly smile at us. He really terrifies me.

9. What is the purpose of the text?
A. To terrify the readers
B. To describe the writer’s headmaster
C. To promote the writer’s headmaster career
D. To inform the readers about a terrifying school

10. Where does Mr. Tucker usually wash his hands?
A. Corner of the room
B. In front of the room
C. Beside of the room
D. Behind of the room

11. “He dries each finger separately….”
The underlined word has similar meaning to…
A. Wash    
B. Fold
C. Divide
D. Corner

12. What is kind of the text above?
A. Narrative    
B. Descriptive
C. Recount
D. Report

13. What is the generic structures of the text above?
A. Orientation - Identification
B. Identification – Description
C. Description – Events
D. Events – Reorientation

This text is for questions number 14 to 16
To : Yesy

We have moved to new house and we are glad to be your neighbor.it will be held party to celebrate our moving house. Sunday, December 23, 2016 At 7 p.m. Jalan manga 12 Jakarta timur Your presence will bring great happiness to us

Horizon’s family

14. According to the text an invitation is addressed to?
A. Horizon’s family
B. Yesy
C. Their neighbor
D. Everyone

15. Why Horizon's family want yesy to come at their house?
A. To make friend
B. To celebrate new house
C. To join party
D. To dance and eat

16. When the party will be held?
A. On Sunday
B. On Sunday, November 23
C. On Sunday, December 23, 2016 at 7 p.m.
D. At 7 pm on Sunday

17. The synonym for courageous is ….
A. Lazy
B. Scary
C. Annoy
D. Brave

18. The synonym for comes is ….
A. Sees              
B. Does              
C. Goes
D. Arrives

19. The antonym for common is ….
A. Often
B. Usually
C. Rare
D. Always

20. The antonym for terrible is ….
A. Good              
B. Great              
C. Awful
D. Pleasant

II. Read and complete the text below with suitable vocabulary!

Bedroom Living room Garage Kitchen Dining room
My name is Andar. I live at Jl.Benteng No.20 Sukabumi. I have a big house. It's painted blue. There are two lamps, a sofa and a carpet in the.............................(21). There are blanket, pillow and bolster in the ................................(22). We have breakfast every morning in the............................(23). My mother is very kind. She always makes delicious food for me. My mother cooks in the...................................(24). My father is a policeman. He drives his car to his office everyday and my father puts his car in the.........................(25). We love my house very much.


Lihat Kunci Jawaban

1. A
2. D
3. C
4. B
5. D
6. A
7. C
8. D
9. B
10. A
11. C
12. B
13. B
14. B
15. B
16. C
17. D
18. D
19. C
20. D

21. Living room
22. Bedroom
23. Dining room
24. Kitchen
25. Garage

Demikianlah artikel tentang "Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 8 SMP (Part I)". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih