Show Menu 2

9/25/16

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 SMP (Part I)

iTapuih.com - Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 SMP (Part I). Pada postingan kali ini saya akan berbagi tentang contoh soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 SMP. Sebagaimana kita ketahui bahwa, ulangan harian adalah salah satu bagian dari evaluasi yang merupakan suatu proses yang mencakup pengukuran dan mungkin juga testing, yang juga berisi pengambilan keputusan tentang nilai. Pada postingan ini anda juga dapat membahas 25 soal ulangan harian yang mencakup materi semester 1. Soal-soal tersebut telah saya sediakan kunci jawabannya pada kolom paling bawah. Semoga beberapa soal berikut dapat menjadi referensi bagi kita untuk meningkatkan kemampuan dalam bahasa Inggris.


I. Choose the right answer by crossing A, B, C or D!

Andy : __________ .
Mona : Not so bad.
1. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. Hello
B. Nice to meet you
C. Hi
D. How is everything with you?

Teacher : How do you do.
Students : ____________ .
2. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. I'm very well
B. I'm fine, and you
C. How are you
D. How do you do

3. Mona is a new member of iTapuih club. She introduces herself.
Mona : Ladies and Gentlemen ___________ .
A. Allow me to introduce myself
B. I'm happy to meet you
C. Let me introduce you to the audience
D. May I introduce you to the audience

4. I just wanted to introduce myself, my name is Iqbal.
The underlined word has the same meaning as ....
A. Acquaint  
B. Deduce
C. Contest
D. Annoy

5. Jane want to introduce Jack to her sister.
Jane : Jack, this is my sister Mona, and Mona this is Jack
Jack : ___________ .
Mona : Nice to meet you, too.
A. How is she
B. How is your sister
C. Hi! Nice to meet you
D. Let introduce myself

Andy : “__________ , Dewi!”
Dewi : “Good morning, Dewi!”
6. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. Good morning                    
B. Good night            
C. Good evening          
D. Good afternoon

Mr. Anwar : “How are you, Mr. Deni?
Mr. Deni : “__________ , thank you.”
7. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. I am fine              
B. Wish you luck            
C. How about you    
D. Hello

8. Diana meets Toni in the evening. She says … to him.
A. Good noon                        
B. Good night      
C. Good morning                
D. Good evening

A : “Do you have a test today?”
B : “Yes, I do.”
A : “ ____________”
10. To complete the dialogue, the suitable expression is ...
A. Have a nice dream!          
B. See you tomorrow!      
C. Enjoy your day!  
D. Good luck!
     
10. Tina says “_________” to his father and mother, before she goes to sleep.
A. Good afternoon                
B. Good bye              
C. Good morning          
D. Good night

This text is for questions number 11 to 13.
It is Sunday. Reno doesn’t go to school. He goes to Indra’s house. When he comes, there is Indra’s mother. Reno says good morning to her. Indra is at home. He is doing his homework. Reno and Indra do the homework together. When they finish the homework, Reno wants to go home. He says good bye to Indra and his mother.

11. According to the text, Today is ...
A. Friday
B. Saturday
C. sunday
D. Monday

12. Reno says ....to Indra’s mother.
A. It is Sunday
B. Good morning
C. Wannt to go home
D. About his homework

13. Before goes to home Reno says ....
A. Good morning
B. Good bye
C. See you
D. Good night

14. The synonym for begins is ….
A. Sees              
B. Does              
C. Arrives
D. Starts

15. The synonym for courageous is ….
A. Lazy
B. Scary
C. Annoy
D. Brave

16. The antonym for common is ….
A. Often
B. Usually
C. Rare
D. Always

17. The antonym for afraid is ….
A. Scare      
B. Confident      
C. Idiotic
D. Wise

18. She ________ iTapuih channel last week.
A. Watch
B. Watces
C. Watching
D. Watched

19. I ________ like playing game online.
A. Don’t
B. Doesn’t
C. Did
D. Not

20. We _________ the best students in the school.
A. am
B. Is
C. Are
D. Was

II. Read the text below and answer the following questions!

This text is for questions number 21 to 25.
Mrs. Julie 
Mrs Julie is my aunt. She is an English teacher at SMPN Sukabumi. She is 35 years old. She is tall and beautiful. She has round eyes, and a pointed nose. She has straight hair. Her hair is fairly black. She has white skin. She is very smart. She is also very diligent  and patient. She never angry to her students. She is a kind teacher and we love her very much.

21. What is Mrs. Julie?
22. How old is she?
23. How does her nose look like?
24. Is she beautiful?
25. What is the colour of her skin?


Lihat Kunci Jawaban

1. D
2. B
3. A
4. A
5. C
6. A
7. A
8. D
9. D
10. D
11. C
12. B
13. B
14. D
15. D
16. C
17. B
18. D
19. A
20. C

21. She is an English teacher
22. 35 years old
23. Pointed nose
24. Yes, she is
25. White skin

Demikianlah artikel tentang "Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 7 SMP (Part I)". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih