Show Menu 2

3/5/18

Kumpulan Soal Fill In The Blank SMA dan Pembahasan

iTapuih.com - Kumpulan Soal Fill In The Blank SMA dan Pembahasan. Fill In The Blank adalah salah satu tipe pertanyaan atau frase dengan satu atau lebih bagian yang dikosongkan dimana orang-orang yang mengerjakannya harus mengisi bagian-bagian yang kosong tersebut, dengan jawaban yang tepat. Kumpulan soal Fill In The Blank berikut ini saya kumpulkan dari berbagai naskah soal UN Bahasa Inggris SMA. Untuk lebih jelasnya Anda bisa kunjungi link berikut ini Pembahasan Soal UN Bahasa Inggris SMP dan SMA (2009-2017) Semoga kumpulan soal-soal berikut ini dapat membantu kita untuk meningkatkan kemampuan dalam Bahasa Inggris.

Related

Kumpulan Soal Announcement Text SMP dan Pembahasan


The following text is for questions 1 to 3.
I recently took a trip to New Hampshire and had what I would call my fi rst genuine ... (1) ... hiking up a mountain. I’ve gone up hiking before but this was without a doubt the best experince of my life. My friend, Sean and Madeline ... (2) ... some pictures during the trip. We need 2 hours straight before we reached the summit. The storm clouds were heading right toward us and you could actually see the rain falling from the could. It was like a wall of water moving at an alarmingly ... (3) ... pace ready to engulf us. 
1.
     A. Experience
     B. Influence
     C. Experiment
     D. Expedition
     E. Independence

2.
     A. Broke
     B. Bought
     C. Brought
     D. Took
     E. Put

3.
     A. Wide
     B. Strong
     C. Long
     D. Bright
     E. Fast

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 1 sampai 3.
1. Jadi, untuk melengkapi kalimat "I recently took a trip to New Hampshire and had what I would call my first genuine ... hiking up a mountain" adalah experience, sehingga kalimat tersebut mempunyai arti (Penulis baru-baru ini melakukan perjalanan ke New Hampshire dan mendapatkan apa yang penulis sebut pengalaman sejati pertamanya mendaki sebuah gunung). Maka, pilihan yang tepat adalah Experience.
Jawaban: A

2. Kalimat "My friend, Sean, and Madeline ... some pictures during the trip" membutuhkan kata Kerja (verb). Kata kerja yang dibutuhkan pada kalimat tersebut adalah kata kerja yang mempunyai arti mengambil, sehingga kalimat tersebut mempunyai arti "Teman penulis, Sean, dan Madeline mengambil beberapa gambar selama perjalanan. Maka, pilihan yang tepat adalah Took.
Jawaban: D

3. Kalimat "It was like a wall of water moving at an alarmingly ... pace ready to engulf us" membutuhkan kata sifatl "adjective". Karena pada kalimat di atas terdapat kata "moving" yang mempunyai arti (yang bergerak) dan terdapat kata "pace" yang mempunyai arti (kecepatan), maka dibutuhkan kata sifat yang mempunyai arti cepat atau lambat. Jadi, jawaban yang paling tepat untuk melengkapi kalimat di atas adalah Fast
Jawaban: E

Arrange the following sentences into a correct paragraph.
4.1. You can make instant noodles with the help of a microwave
2. Finally, add any items that you want and serve the noodles
3. First, fill the bowl with 2 cups of water and the noodle
4. Microwave it for about three to five minutes
5. Then, take the noodles out of the microwave and pour the seasonings
6. After the microwave beeps, wait for three minutes in the closed microwave
7. Next, stir the noodles until the seasonings dissolve
The correct arrangement is ....
     A. 1 – 7 – 5 – 6 – 2 – 4 – 3
     B. 1 – 3 – 4 – 6 – 5 – 7 – 2
     C. 1 – 2 – 7 – 3 – 6 – 5 – 4
     D. 1 – 4 – 7 – 5 – 2 – 6 – 3
     E. 1 – 4 – 6 – 5 – 2 – 3 – 7

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 4.
4. Susunan yang benar dan sesuai dengan cara membuat mi menggunakan microwave adalah:
1. You can make instant noodles with the help of a microwave.
3. First, fill the bowl with 2 cups of water and the noodle
4. Microwave it for about three to five minutes
6. After the microwave beeps, wait for three minutes in the closed microwave
5. Then, take the noodles out of the microwave and pour the seasonings
7. Next, stir the noodles until the seasonings dissolve
2. Finally, add any items that you want and serve the noodles
Jadi, pilihan yang tepat adalah 1 – 3 – 4 – 6 – 5 – 7 – 2.
Jawaban: B

The following text is for questions 5 to 7.
One day, Archie, his brother and sister ... (5)... a hike in the hills. On their way to the hill a growl and a bark were heard somewhere nearby. The sound scared them so much that they started to cry. Archie’s brother and sister ran quickly away as the wolf chase, but Archie did not run. He stayed there in ... (6)... With an angry look Archie showed no fear at all. He yelled at the wolf and it turned right around. It was ... (7)... of him that it slipped on the ground. The wolf ran away through the trees, quickly out of his sight. When his brother and his sister saw what Archie did, they thought that Archie was truly a courageous kid.
5.
     A. Climbed down
     B. Went through
     C. Visited for
     D. Went for
     E. Left out

6.
     A. The way
     B. His sight
     C. His place
     D. The ground
     E. Their place

7.
     A. Scared
     B. Pleased
     C. Annoyed
     D. Terrified
     E. Shocked

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 5 sampai 7.
5. One day, Archie, his brother and sister ....... a hike in the hills (Suatu hari, Archie, kakak laki-laki, dan perempuannya ........ berjalan kaki mendaki bukit) Kata "went for" (pergi untuk) adalah kata yang tepat untuk melengkapi teks rumpang tersebut. Maka, pilihan yang tepat adalah Went for.
Jawaban: D

6. He stayed there in ..... With an angry look Archie showed no fear at all. (Dia tetap diem di ..... Dengan muka marah, Archie menunjukkan tidak ada rasa takut sedikit pun.) Ketika mendengar gonggongan serigala Archie tidak berlari, jadi dia tetap diam di tempatnya His place
Jawaban: C

7. It was ... of him that it slipped on the ground. (Hal itu membuatnya ... bahwa serigala itu terpeleset jatuh ke tanah) Archie merasa senang Pleased bahwa serigala itu berbalik dan berlari hingga terpeleset.
Jawaban: B

Arrange the following sentences into a correct paragraph.
8.Let’s Laund our Clothes:
1. Press the ‘on’ bottom.
2. Set the timer.
3. First, load the washing machine with dirty clothes.
4. Put the clean clothes in the clothes basket.
5. Then add 1 or 2 cups of washing powder.
6. Now hang the clothes on the clothes line.
7. Now open the lid and unload the machine.
     A. 3 – 5 – 2 – 4 – 1 – 6 – 7
     B. 3 – 5 – 1 – 2 – 7 – 4 – 6
     C. 3 – 1 – 2 – 6 – 4 – 5 – 7
     D. 3 – 1 – 5 – 2 – 4 – 7 – 6
     E. 3 – 4 – 5 – 7 – 2 – 1 – 6

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 8.
8. Susunan yang benar dan sesuai dengan cara membuat mi menggunakan microwave adalah:
3. First, load the washing machine with dirty clothes.
5. Then add 1 or 2 cups of washing powder.
1. Press the ‘on’ bottom.
2. Set the timer.
7. Now open the lid and unload the machine.
4. Put the clean clothes in the clothes basket.
6. Now hang the clothes on the clothes line.
Jadi, pilihan yang tepat adalah 3 – 5 – 1 – 2 – 7 – 4 – 6.
Jawaban: B

Arrange the following sentences into a correct paragraph.
9.1. As a queen, she was very intelligent, and as a politician she had a great charisma.
2. She had brown eyes and they were shaped like cat eyes. Her skin was in fact an olive shade.
3. She became queen of Egypt in 51 B.C at the age of eighteen.
4. She was famous not only for her breathtaking beauty but also for her great intellect.
5. She was the last Pharaoh of Egypt.
6. One of the most famous woman in world history was Cleopatra VII.
The correct arrangement is ....
     A. 6 – 1 – 2 – 4 – 3 – 5
     B. 6 – 2 – 5 – 1 – 3 – 4
     C. 6 – 5 – 3 – 4 – 2 – 1
     D. 6 – 4 – 5 – 1 – 2 – 3
     E. 6 – 5 – 4 – 3 – 1 – 2

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 9
9. Susunan kalimat-kalimat berikut yang akan membuat paragraf utuh adalah:
6. One of the most famous woman in world history was Cleopatra VII.
4. She was famous not only for her breathtaking beauty but also for her great intellect.
5. She was the last Pharaoh of Egypt.
1. As a queen, she was very intelligent, and as a politician she had a great charisma.
2. She had brown eyes and they were shaped like cat eyes. Her skin was in fact an olive shade.
3. She became queen of Egypt in 51 B.C at the age of eighteen.
Jadi, urutan yang benar adalah 6 – 4 – 5 – 1 – 2 – 3
Jawaban: D

The following text is for questions 10 to 12.
Octopuses are mollusks, a kind of animal with a soft body. Unlike other mollusks, such as clams and oysters, octopus, and squid have no hard ... (10) ... to protect them. An octopus is an animal without any bones. Surrounding the main portion of its body is a fleshy covering, called a mantle. Most of the internal organs of an octopus are inside the mantle. An octopus has two big ... (11) ..., so it has very good vision. Seals, eels and other sea animal prey an octopus. An octopus’ main method of defense is to shoot a cloud of dark ink into the water. The ink cloud confuses the attacker, and the octopus jets away. Octopus can also ... (12) ... color rapidly when they are in danger. They change color to fit in with their surroundings. This helps them to hide from prey.
10.
     A. Skin
     B. Scales
     C. Seals
     D. Shells
     E. Skull

11.
     A. Eyes
     B. Bones
     C. Fingers
     D. Thumbs
     E. Shoulders

12.
     A. Complain
     B. Wonder
     C. Deliver
     D. Change
     E. Breathe

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 10 sampai 12.
10. Arti masing-masing kata, skin (kulit) scales (sisik) seals (kulit pelapis) shells (cangkang/tempurung) skull (tulang/tengkorak kepala). Perhatikan kalimat "Unlike other mollusks, such as clams and oysters, octopuses and squids have no hard ...." (Tidak seperti moluska yang lainnya, seperti misalnya kerang dan tiram, oktopus dan cumi cumi tidak memiliki sesuatu yang kora,...) Jadi, kalimat rumpang di atas paling tepat dilengkapi dengan kata Shells.
Jawaban: D

11. Arti masing-masing kata, eyes (mata) bones (tulang) fingers (jari) thumbs (ibu jari) shoulders (pundak). Perhatikan kalimat "An octopus has two big so it has a very good vision." (Seekor oktopus memiliki dua ....Yang besar, jadi dia memiliki penglihatan yang sangat baik.) Jadi, kata yang paling tepat melengkapi kalimat rumpang di atas adalah Eyes.
Jawaban: A

12. Arti masing-masing kata, complain (mengeluh) wonder (ingin tau/bertanya-tanya) deliver (mengantarkan) change (mengubah) breathe (bernapas) Kalimat teks: "Octopuses can also ... color rapidly when they are in danger." (Oktopus bisa juga ... warna dengan cepat ketika mereka dalam bahaya.) Jadi, kalimat rumpang di atas paling tepat dilengkapi dengan kata Change.
Jawaban: D

Arrange the following phrases or sentences into the correct order!
13.1. Then tie the branches with wire.
2. Make sure to shape it as you want.
3. Finally the Bonsai will grow well.
4. When the tree is older, wire is removed.
5. You take a healthy young tree, almost all kind of tree will be possible.
6. After that give plenty of fertilizer, and cut the branches regularly to be shorter.
The correct arrangement is ....
     A. 2 – 5 – 4 – 1 – 6 – 3
     B. 4 – 5 – 1 – 6 – 2 – 3
     C. 2 – 1 – 4 – 5 – 6 – 3
     D. 5 – 2 – 1 – 6 – 4 – 3
     E. 5 – 1 – 2 – 4 – 6 – 3

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 13.
13. Susunan kalimat-kalimat berikut yang akan membuat paragraf utuh adalah:
5. You take a healthy young tree, almost all kind of tree will be possible.
2. Make sure to shape it as you want.
1. Then tie the branches with wire.
6. After that give plenty of fertilizer, and cut the branches regularly to be shorter.
4. When the tree is older, wire is removed.
3. Finally the Bonsai will grow well.
Jadi, urutan yang benar adalah 5 – 2 – 1 – 6 – 4 – 3
Jawaban: D

Arrange the following phrases or sentences into the correct order!
14.My Brother’s Pet: Pigeon
1. It is small-billed bird with a skin saddle between the bill and forehead.
2. The pigeon eats grain, fruit, and barriers.
3. It also has stout bodies, short necks, and small heads.
4. It has long wings and powerful flight muscles.
5. My brother has a pet, it’s a pigeon.
The correct arrangement is ....
     A. 1 – 5 – 4 – 2 – 3
     B. 2 – 1 – 4 – 2 – 3
     C. 3 – 5 – 4 – 3 – 2
     D. 4 – 1 – 5 – 2 – 3
     E. 5 – 1 – 4 – 3 – 2

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 14.
17. Susunan kalimat-kalimat berikut yang akan membuat paragraf utuh adalah:
5. One of the most famous woman in world history was Cleopatra VII.
1. 1. It is small-billed bird with a skin saddle between the bill and forehead.
4. It has long wings and powerful flight muscles.
3. It also has stout bodies, short necks, and small heads.
2. The pigeon eats grain, fruit, and barriers.
Jadi, urutan yang benar adalah 5 – 1 – 4 – 3 – 2
Jawaban: E

The following text is for questions 15 to 17.
Hendry and Mary had just married and everybody was enjoying their wedding party. There was plenty to eat and plenty to drink. Everybody is ... (15) ... very cheerful, when a very thin young man come into the room. He looked at Mary ... (16) ... and accusingly, walked slowly towards her, kissed her lovingly, and said, “Why did you do it?” then he walked to the ... (17) ... and disappeared. Nobody had every seen the young man before-not even Mary.
15.
     A. Turning
     B. Having
     C. Changing
     D. Getting
     E. Enjoying

16.
     A. Sadly
     B. Gladly
     C. Merrily
     D. Joyfully
     E. Amusingly

17.
     A. Room
     B. Hall
     C. Door
     D. Table
     E. Auditorium

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 15 sampai 17.
15. Kata “turning” artinya (memasuki) “having” mempunyai anti (mempunyai) “changing” mempunyai anti (mengubah) “getting” artinya (mendapatkan) dan “enjoying” adalah (menikmati). Jadi, jawaban yang tepat adalah Turning
Jawaban: A

16. Kata “sadly” artinya (dengan sedih) “gladly” (dengan bahagia) “merrily” (dengan perasaan gembira) “joyful” (dengan kenyamanan) dan “amusingly” (dengan terhibur). Jadi, jawaban yang tepat adalah Sadly.
Jawaban: A

17. Dalam teks disebutken bahwa “then he walked out to the ........and disappeared.” Jadi, seorang laki laki menuju ke pintu kemudian menghilang. Maka, jawaban yang sesuai untuk mengisi bagian yang rumpang adalah Door.
Jawaban: C

Arrange the following phrases or sentences into the correct order!
18.1. In 2002, he released his debut studio album called “Waiting for my Rocket to Come”.
2. The first public performance was in San Diego Coffee house in 2000.
3. In 2008, he released his third studio album entitled “We sing, We dance, We steal things.”
4. Jason Thomas Mraz is an American song writer who was born on June 23, 1977.
5. In July 2014, Mraz sold over seven million albums and over million digital singles.
6. Mraz then nominated in two categories for the Grammy Awards and won two awards.
The correct arrangement is ....
     A. 2 – 3 – 1 – 6 – 5 – 4
     B. 3 – 2 – 1 – 6 – 4 – 5
     C. 4 – 2 – 1 – 3 – 5 – 6
     D. 5 – 2 – 1 – 3 – 6 – 4
     E. 6 – 2 – 1 – 3 – 4 – 5

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 18.
18. Urutan yang tepat adalah:
4. Jason Thomas Mraz is an American song writer who was bom on June 23, 1977.
2. The first public performance was in San Diego Coffee house in 2000.
1. In 2002, he released his debut studio album called "Waiting for My Rocket to Come".
3. In 2008, he released his third studio album entitled "We sing, We dance, We steal things."
5. In July 2014, Mraz sold over seven million albums and over million digital singles.
6. Mraz then nominated in two categories for the Grammy Awards and won two awards.
Pilihan yang tepat adalah. 4 – 2 – 1 – 3 – 5 – 6
Jawaban: C

Arrange the following phrases or sentences into the correct order!
19.How to operate a digital thermometer:
1. Wait for few seconds until you hear its beep sounds.
2. To make sure the thermometer is working, switch it on first.
3. Set the temperature to zero as you can see it from the indicator.
4. Place the tip of the thermometer under your tongue, keep it in that position by closing your lips.
5. Take the thermometer out of your mouth and see your temperature..
The correct arrangement is ....
     A. 2 – 3 – 4 – 1 – 5
     B. 2 – 3 – 4 – 5 – 1
     C. 1 – 3 – 4 – 2 – 5
     D. 2 – 1 – 4 – 3 – 5
     E. 3 – 4 – 1 – 2 – 5

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 19.
19. Urutan yang tepat adalah:
2. To make sure the thermometer is working, switch it on first.
3. Set the temperature to zero as you can see it from the indicator.
4. Place the tip of the thermometer under your tongue, keep it in that position by closing your lips.
1. Wait for few second until you hear its beep sounds.
5. Take the thermometer out of your mounth and see your temparature.
Pilihan yang tepat adalah 2 – 3 – 4 – 1 – 5.
Jawaban: A

The following text is for questions 20 to 22.
A farmer had three sons. They were strong and young but never agreed with one another. They often quarrelled among themselves. The farmer had ... (20) ... them a lot of advice. But they always turned a deaf ear. They disliked advice. The farmer felt very sad about it and kept thinking about it. Then one day he came up with a good plan. He called his sons and ordered them, “Bring me a few sticks.” The farmer ... (21) ... the sticks into a bundle. Finally, the advice worked out. After that, they lived ... (22) ... 
20.
     A. Taken
     B. Given
     C. Said
     D. Broken
     E. Received

21.
     A. Tied
     B. Added
     C. Banded
     D. Covered
     E. Attached

22.
     A. Pleasingly
     B. Harmoniously
     C. Prosperously
     D. Dangerously
     E. Miserably

Lihat Pembahasan

Pembahasan berikut ini untuk soal nomor 20 dan 22.
20. Bagian yang rumpang "he farmer had ...  them a lot of advice" kata yang tepat untuk melengkapi bagian yang kosong adalah "given" sehingga menjadi "The farmers had given them a lot of advice" yang artinya (Petani memberikan banyak nasihat) Pilihan yang tepat adalah Given.
Jawaban: B

21. Bagian yang rumpang "The farmer ...  the sticks into a bundle" kata yang tepat untuk melengkapi bagian yang kosong adalah "banded" sehingga menjadi "The farmer banded the sticks into a bundle" yang artinya (Petani mengikat banyak tongkat menjadi bundel) Pilihan yang tepat adalah Banded.
Jawaban: C

22. Bagian yang rumpang "Finally, the advice worked out. After that, they lived ..." kata yang tepat untuk melengkapi bagian yang kosong adalah "harmoniously" sehingga menjadi "Finally, the advice worked out. After that, they lived harmoniously" yang artinya (Akhirnya nasihatnya berhasil. Setelah itu, mereka hidu harmonis) Pilihan yang tepat adalah Harmoniously.
Jawaban: B

Demikianlah postingan saya kali ini tentang Kumpulan Soal Fill In The Blank SMA dan Pembahasan. Semoga postingan ini bermanfaat dan jangan lupa share ya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih