Show Menu 2

7/20/16

Soal Bahasa Inggris Kelas VIII SMP Beserta Jawaban

iTapuih.com - Soal Bahasa Inggris Kelas VIII SMP Beserta Jawaban. Pada kesempatan kali ini saya akan berbagi tentang kumpulan soal-soal untuk kelas VIII SMP Beserta Jawaban. Soal-soal kali ini terdiri dari 25 pertanyaan berupa pilihan ganda (Multiple choice test). Untuk melihat kunci jawaban dari soal-soal berikut ini kamu bisa klik tombol "kunci jawaban" pada bagian paling bawah. Semoga soal-soal yang saya hadirkan ini dapat meningkatkan kemampuan bahasa Inggris kita. Bagi guru, soal-soal ini bisa dimanfaatkan sebaik mungkin.


Answer the following questions correctly and carefully by choosing (A,B,C Or D)!
Read the dialog and answer questions 1 and 2.
Reno : Hello. May I speak to Andy, please?
Andy : Hello. Andy speaking. Who am I speaking to?
Reno : Andy, it’s me Reno.
Andy : Oh, Reno. What can I do for you?
Reno : Will you go to the Boy Scout activity this afternoon?
Andy : Yes. And you?
Reno : Me too. By the way, can we go together?
Andy : Absolutely, we can. I’ll wait for you here.
Reno : O.K., Andy, thanks. Bye.
Andy : Bye, Reno.

1. The phone call is about ________.
A. Andy’s intention to come to Reno’s house
B. Reno’s intention to come to Andy’s house
C. Reno’s intention to go to the Boy Scout activity
D. Reno and Andy’s plan to join a Boy Scout activity

2. “I’ll wait for you here.”
     The word ‘here’ refers to ________.
A. Andy’s house    
B. Reno’s house
C. Andy’s school   
D. Reno’s school

Read the dialog and answer questions 3 and 4.
Jane : Hello. Jane speaking.
Terry : Hello, Jane. This is Terry. May I speak to Bram, please?
Jane : I’m sorry, Bram is out at the moment. Would you leave a message for him?
Terry : Yes. Could you please tell Bram that I won’t be able to come for the Boy Scout activity this afternoon? I’ve got a problem with my eyes.
Jane : Oh, I’m sorry to hear that. I hope you’ll get better soon.
Terry : Thank you, Jane.
Jane : By the way, have you seen a doctor?
Terry : Yes, I have. He asked me to take a rest for a while.
Jane : That’s good then.
Terry : Thanks. Well, Jane, please tell Bram about it as soon as he comes home.
Jane : I will. Don’t worry about it.
Terry : Thank you for your help, Jane.
Jane : Don’t mention it. Sorry, Terry, there’s someone at the door. Bye.
Terry : Bye, Jane.

3. What should Jane do after ending the phone call?
A. To see a doctor.
B. To tell Bram about Terry’s message.
C. To accompany Terry to see a doctor.
D. To meet someone at the door.

4. What does Jane say when she wants to extend the talk?
A. She says, “Don’t mention it.”
B. She says, “Oh, I’m sorry to hear that.”
C. She says, “Sorry, Terry, there’s someone at the door. Bye.”
D. She says, “By the way, have you seen a doctor?”

5. Brahma : What do you think about my new motorcycle?
    Duta : .… it’s wonderful.
A. I believe
B. I think
C. I know
D. I say

6.  Fani : ………….do you go cycling?
     Vika : Twice a month
A. How far   
B. How often
C. How long
D. How many

Read the text and answer questions 7 to 11.
We had a three-day camp in Tawangmangu resort last week. The location was on the slope of Mount Lawu. There was a river with clear water not far from our camp site. We brought cooking and eating utensils. We also had food supply. There were noodles, eggs, fish, some canned food, mineral water and biscuits.

On the first day, we set up the tents and cooked food for our lunch. After taking a rest for a while, we walked around to see the surrounding area. The scenery was very beautiful. The weather was cold all day long so we had to wear thick jackets. We inhaled fresh air which we hardly got in town. We all were very happy.
In the evening, we had dinner together. We had hot lemon tea and boiled noodles. After that, we made a camp fire. We played guitar and sang songs together. We did enjoy our good time that night.

At the second day, we went tracking until 11 a.m. After having lunch and taking a rest, we had competitions, such as tug-of-war, futsal and a guessing game. My team was a runner up in the tug-of-war and the champ in the guessing game. Unfortunately, my team lost in the futsal. Then, in the evening, we performed some dramas.

On the third day, we packed our stuff and went home. We planned to have another camp activity at the end of this semester.

7. When did the campers have a camp fire?
A. On the first day
B. On the second day
C. On the third day
D. On the last day

8. The following statements are TRUE about the text, except ________.
A. The camp activity was held for two days
B. There was a clean river near the camp site
C. The campers had to bring their own stuffs and food
D. The writer had to wear thick jackets because it was cold

9. The following food supply that the campers brought, except ________.
A. Egg               
B. Fish
C. Candy                  
D. Biscuits

10. “My team was a runner up in the tug-of-war and . . . .” (Paragraph 5)
       What does the underlined word mean?
A. The first winner
B. The second winner
C. The third winner
D. The loser

11. What kind of the text above?
A. Report
B. Recount
C. Narrative
D. Procedure

Read the text and answer questions 12 to 16.
I have a special friend. She is my classmate and sits beside me. Her name is Rohmi. Rohmi is a quite girl and very simple on the look. However, I really adore her. She is not only kind but also tough.

Rohmi comes from a very simple family. Her father is a pedicab driver and her mother has passed away. She has a younger brother. His name is Rahmat. In order to help their father, Rohmi and her brother work part-time to earn some money. Rohmi sells food during our class break, while her brother sells newpapers and magazines after school.

One thing that I always admire about her is that she can manage her time well, and she always looks cheerful.

12. What does the second paragraph tell you about?
A. Rohmi and her family
B. Rohmi and her father
C. Rohmi and her brother
D. Rohmi and her friends

13. ”…Rohmi and her brother work part-time to earn some money.”
What do the underlined words mean?
A. Work for the whole of working week
B. Work for only part of each day or week
C. Work for the purpose of getting money as much as possible
D. Work for family

14. Where did the writer sit ?
A. In front of Rohmi
B. Behind Rohmi
C. Next to Rohmi
D. Far from Rohmi

15. What is the purpose of the text above?
A. To retell past event
B. To amuse the readers
C. To describe something specifically
D. To tell how to make something

16. Generic Structure of the text above is …..
A. Identification - Description
B. Description - Identification
C. Orientation - Identification
D. Classification - Description

Read the text and answer questions 17 to 18.
To: Liz

Sorry honey, I can’t keep my promise to go with you to the Mall tonight. I’ve to meet Mrs. Cathy at 07.00 pm. Please, don’t be angry.

Sender
Mom
+625281227990

17.  How is Liz's mother feel about her promise?
A. Impressed
B. Confused
C. Relieved
D. Guilty

18. Mom writes the text in order to …
A. Apologize for not keeping the promise
B. Remind Liz that she has a promise with her
C. Tell Liz that she has to go to the meeting
D. Say that she cannot meet her in the Mall

19. KEEP THE DISTANCE
      THIS BIG VEHICLE BRINGS FLAMMABLE FLUID
What does the text mean?
 A. The truck is big
 B. The truck brings electronic devices
 C. Other vehicles should run faster than the truck
 D. Other vehicles should be far enough from the truck

20. Choose the correct grammar for question below!

My mother ……….. a cupcake and brownies right now.
A. Is make
B. Is making
C. Make
D. Made

Read the text and answer questions 21 to 25.
Once upon a time, there was a prince. He lived in a castle in France. One day a woman came to his castle. She was old and ugly. The prince didn’t like her and sent her away.

After the prince sent the woman away, she turned into a beautiful fairy. She cursed the prince and his castle. The prince became a beast. He was very ugly now. All his servants became furniture. The prince could be a human again if a woman fell in love with him.

Meanwhile, on the other side of a mountain, there lived a girl. Her name was Belle. She lived with her father, Maurice. One day Maurice traveled past the castle. It was raining very hard. He came into the castle. When the Beast saw him, he captured him. Belle was so worried because her father didn’t come back. She began to look for him. She arrived in the castle and she found her father could go home. First Belle didn’t like the Beast because he was mean. Then slowly he changed. He was not mean anymore. Belle began to like him and finally she fell in love with him.

Right after she declared her love to the Beast the spell was broken. The Beast and his servants became human again. The Beast and Belle got married. They lived happily ever after.

21. What is the purpose of the text?
A. To describe the Beast and Belle.
B. To retell the experience of Belle.
C. To guide readers how to perform like Belle.
D. To entertain readers and friends.

22. How many main characters are mentioned in the story?
A. Two
B. Three  
C. Four
D. Five

23. Where was the setting of the story?
A. In the forest
B. At home
C. In palace
D. In the mountain

24. Why did the prince become the Beast? Because ___ .
A. He sent an ugly woman away
B. A beautiful fairy cursed him
C. A woman fell in love with him
D. He captured Maurice

25. First, Belle didn’t love him because he was mean.
The underlined word means ___ .
A. Generous
B. Unbelievable
C. Humorous
D. Unkind


Lihat Kunci Jawaban

1. D
2. A
3. D
4. D
5. B
6. B
7. A
8. A
9. C
10. B
11. B
12. A
13. B
14. C
15. C
16. A
17. D
18. A
19. D
20. B
21. D
22. A
23. C
24. B
25. D

Demikianlah artikel tentang "Soal Bahasa Inggris Kelas VIII SMP Beserta Jawaban". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih