Show Menu 2

7/20/16

Soal Bahasa Inggris Kelas VII SMP Beserta Jawaban

iTapuih.com - Soal Bahasa Inggris Kelas VII SMP Beserta Jawaban. Pada kesempatan kali ini saya akan berbagi tentang kumpulan soal-soal untuk kelas VII SMP Beserta Jawaban. Soal-soal berikut ini terdiri dari 25 pertanyaan berupa pilihan ganda (Multiple choice test). Untuk melihat kunci jawaban dari soal-soal berikut ini kamu bisa klik tombol "kunci jawaban" pada bagian paling bawah. Semoga soal-soal yang saya hadirkan ini dapat meningkatkan kemampuan bahasa Inggris kita. Bagi guru, soal-soal ini bisa dimanfaatkan sebaik mungkin.


Answer the following questions correctly and carefully by choosing (A,B,C Or D)!
Read the dialog and answer questions carefully.
Richard : Excuse me, where is the principle’s office?
Bryan : It’s next to the teacher’s room.
Richard : Thank you very much.
Bryan : Never mind.

1. Where does the dialogue occur?
A. At school
B. In the principle’s room
C. In the teacher’s room
D. At home

Burhan : …..... the way to Ambarukmo Plaza is?
Dimas : Sure. It’s on Jalan Adisucipto next to Ambarukmo Palace Hotel. Just go straight ahead, please.
Burhan : Thanks.

2. What is the appropriate expression to complete the dialogue?
A. Can you tell me
B. How far
C. Where
D. Is it

Fahri  : Andi, look at the sky. It is very dark. Do you think we will go swimming now?
Andi : I don’t think so. It’s going to rain soon.

3. From the conversation above, we know that Andi is ….
A. Asking opinion
B. Giving opinion
C. Accepting opinion
D. Rejecting opinion

Mr.John :  Mr Andrew, do you mind having dinner at my house this evening?
Mr.Andrew : That sounds good.
Mr John : .............
A.    I’m positive
B.    I’m afraid I can’t
C.    Fine, go ahead   
D.    No, I can’t

Read the text and answer questions 5 to 7.
Tania goes to Cardigan school. She gets up at 7 o’clock. She studies from 8.15 to 12.10. At 12.20, she has lunch with her friends. After lunch, she plays tennis and after dinner she usually prepares the next day’s lessons. After that she meets and talks with her friends, calls her family or read magazines. She really enjoys studies in Cardigan School.

5. How long does Tania study?
A. 3 hours
B. 4 hours
C. 5 hours
D. 6 hours

6. What does Tania do before playing tennis?
A. Having dinner
B. Having lunch
C. Preparing the next day’s lessons
D. Meeting and talking with her friends

7. Which statement is NOT TRUE according to the text?
A. Tania studies in Cardigan school
B. Tania prepares the next day’s lesson after dinner
C. Tania likes studying in Cardigan school very much
D. Tania lives with her family

Read the text and answer questions 8 to 9.
To : Doni

I need my leather jacket for De Java Mo Touring next Sunday. Please return my jacket soon, Okay! 


Wendy

8. What is the short message written for?
A. To ask the reader lend his jacket.
B. To persuade Doni to Join De Java MoTouring.
C. To ask Doni to return the jacket’s sender.
D. To tell the reader that he will join the tour.

9. “Please return my jacket soon, Okay!”
The underlined word means ….
A. Let something drop
B. Give something back
C. Make something better
D. Send something home

Read the text and answer questions 10 to 14.
Pura Tanah Lot A Temple in the Sea

Tanah Lot, in Tabanan regency-also known as the ‘rice bowl’ of Bali – is literally taken from the Balinese word ‘lot’ meaning sea, and the Indonesian word ‘tanah’ meaning land. Therefore, at this ‘land next to the sea’ we find uncontrived photo opportunities in a part of Bali relatively unspoiled by the tourist impact of recent years, as well as one of the most photographed icons on the land, pura tanah lot. 


Pura means ‘temple’ of which Bali apparently has thousands, but none compare to this majestic land or, should we say, sea mark. It belongs to a group of six temples dotted around the islands that local people believes all magically protect Bali. At Pura Tanah Lot this protection is in response to prayers offered to the deities of the sea, and it’s colorful temple celebrations occur every six months. A Hindu priest founded this temple in the sixteenth century, and looking at the current land erosion. Today, Pura Tanah Lot is accessible only at low tide, surrounded by coastal caves and rocks.

10. Who do pray in this place? They are ____.
A. Moslem
B. Christian
C. Buddhists
D. Hinduism

11. Who did build the temples in the Pura Tanah Lot complex?
A. A Balinese people
B. A Javanese people
C. A Hindu Priest
D. The king of Tabanan

12. What is derived from the word ‘Tanah Lot”?
A. Javanese Language
B. Greek
C. Sansekerta
D. Balinese language

13. Pura Tanah Lot is situated in the region of ...........
A. Coastal line
B. Hills of white rock
C. Corn belt
D. Savanna

14. “Today, Pura Tanah Lot is accessible only at low tide … “
The underlined word means ____.
A. Can be reached
B. Possible to stay
C. Impossible to cross
D. Difficult to pass

Read the text and answer questions 15 to 19.
My name is Dewi. I live in a small house. It has five rooms. There are two bedrooms, a bathroom, and a kitchen. Indeed, it is a small house, but I like living in here for wasting my spare time.

When the door is open, I can see the living room. It is so small with only three chairs and a table. I prefer reading a novel in this room.

My bedroom is in the left side of the living room. In this room, there is a night table lamp next to the bed, a television, a radio and a computer. When being bored of reading, I usually play online games, chat with my friends via facebook,

Next to my bedroom is my mother's room. In the right side of the living room is a kitchen. In the kitchen, I have everything I need when I get hungry. It is very pleasure when my mother cooks. The smell fills my whole house. I love my house very much.

15. What does the text talk about?
A. Dewi's house
B. Dewi's room
C. Dewi's bedroom
D. Dewi's living room

16. Where is her bedroom?
A. It's in the right side of the kitchen
B. It's in the right side of living room
C. It's in the left side of the kitchen
D. It's in the left side of living room

17. Where does she read a novel?
She reads a novel in the ....
A. Kitchen
B. Bathroom
C. Bedroom
D. Living room

18. How many rooms are there in the house?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

19. What does she do when she feels bored?
A. She plays with her friends
B. She cooks in the kitchen
C. She helps her mother
D. She plays online games

Read the text and answer questions 20 to 24.
Crisp Roast Duck

Ingredients:
1 long island duck
2 cups boiling-hot water
1 tablespoon salt
1 teaspoon black pepper

Steps:
Put oven rack in the middle position and preheat oven to 200° C.
Rinse duck inside and out. Prick skin all over with a sharp fork.
Pour boiling-hot water over duck (to tighten skin).
Cool the duck.
Rub duck inside and out with salt and pepper.
Roast duck, breast side up, until skin is brown and crisp, then remove from the oven.

20. What does the text tell us about?
A. The instructions to prepare crisp roast duck
B. What’s needed to make some food
C. The steps to make a delicious food
D. How to make crisp roast duck

21. How much boiling water do we need? We need ____ of water.
A. One liter
B. Two glasses
C. Two cups
D. One bowl

22. What do we need to prick the skin of the duck?
A. Salt
B. Black pepper
C. A sharp fork
D. Not water

23. What do we do to tighten the skin of the duck?
A. Rinse duck inside and outside
B. Prick skin all over with a sharp fork
C. Pour boiling-hot water over duck
D. Cool the duck

24. “Prick skin all over with a sharp fork.”
What is the meaning of the underlined word?
A. Make a small hole in something
B. Brush something on the surface
C. Put something on the body
D. Cut something into small pieces

25. Arrange these sentences into a good paragraph!
1. Every morning he gets up at six o’clock.
2. After that, he has breakfast and a cup of coffee.
3. John Hopkins is a bank manager.
4. Then he goes to work by tramp.
5. He works in a bank in the center of Leeds England.
The appropriate arrangement is ......
A. 3 – 1 – 5 – 2 – 4    
B. 3 – 5 – 1 – 2 – 4
C. 3 – 5 – 4 – 2 – 1
D. 1 – 3 – 4 – 2 – 5


Lihat Kunci Jawaban

1. A
2. A
3. D
4. c
5. B
6. B
7. D
8. C
9. B
10. D
11. C
12. D
13. A
14. A
15. A
16. D
17. D
18. C
19. D
20. D
21. C
22. C
23. c
24. A
25. B

Demikianlah artikel tentang "Soal Bahasa Inggris Kelas VII SMP". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih