Show Menu 2

10/2/16

Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 11 SMA (Part I)

iTapuih.com - Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 11 SMA (Part I). Pada postingan kali ini saya akan berbagi tentang contoh soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 11 SMA. Sebagaimana kita ketahui bahwa, ulangan harian adalah salah satu bagian dari evaluasi yang merupakan suatu proses yang mencakup pengukuran dan mungkin juga testing, yang juga berisi pengambilan keputusan tentang nilai. Pada postingan ini anda juga dapat membahas 20 soal ulangan harian yang mencakup materi semester 1. Soal-soal tersebut telah saya sediakan kunci jawabannya pada kolom paling bawah. Semoga beberapa soal berikut dapat menjadi referensi bagi kita untuk meningkatkan kemampuan dalam bahasa Inggris.


Choose the right answer by crossing A, B, C, D or E!

Andy : You look unhealthy, Boy.
Beny : Yes, I get a headache and a stomachache.
A ndy : You should go to a doctor. Come on, I will accompany you.
Beny : Ok.
1. The underlined words show ....
A. Agreement
B. Disagreement
C. Advice
D. Necessity
E. Plan

2. You should __________ to pass the test.
A. Study hard
B. Studying
C. Studying hard
D. Studied
E. Studied hard

Andi : I have a bad headache.
Budi : You’d better _____________ .
3. Complete the dialogue above ....
A. Taking an aspirin
B. An aspirin
C. Take an aspirin
D. To take an aspirin
E. Took an aspirin

Amir : I am not good at English.
Budi : ___________ .
4. Complete the dialogue above with an advice .....
A. I should practise English every day
B. Why don’t you take an English course and practise every day?
C. Do you like English ?
D. I must take an English course
E. You must sleep often

Nindy : We’ll have a long holiday next month. What are you going to do?
Yogy : _______________ .
Nindy : I hope you have a nice trip
5. Complete the dialogue above ....
A. I am thinking of going to Bali Sorry
B. Sorry, I can’t tell you
C. It’s not your business
D. I have nothing to do
E. I don’t know what to do

Anty : What do you think about the film ?
Bryan : I think ____________ .
6. Complete the dialogue above ....
A. I like it
B. Thank you
C. I can’t hear you
D. You forget it
E. Let’s go

Eric : I think our city is very hot at the moment.
Era  : I don’t think so ___________ , our city is much cooler than other cities in this country.
7. Complete the dialogue above ....
A. I know it
B. I am thinking of
C. He forget it
D. In my opinion
E. See you

Bowo : I feel tired and I feel dizzy.
Sri : I think ___________ Don’t leave the bed if it is not necessary.
8. Complete the dialogue above ....
A. You must sing
B. You should lie down and have some rest
C. You can see the doctor tonight
D. I will take you to the hospital
E. I must take some rest, too

9. What is synonym of invented?
A. Rejected
B. Neglected
C. Made
D. Allowed
E. Ignored

10. What is antonym of filthy?
A. Nice              
B. Clean
C. Worst
D. Dirty            
E. Pretty

This text is for questions number 11 to 16
"A healthy mind in a healthy body". That is the motto of every athlete in the world. People can be happy only if they are healthy. There are several important things we must do in order to stay healthy. First, we must get enough regular physical exercise. Second, we must live in a clean house. Third, we must have enough time to rest. Rest is an important physical exercise. And fourth, we must eat adequate quantities of nutritious food.

Good food is very important for keeping our body healthy. Food which contains a lot of nutriments is always good for our body. Nutriments are used by our body for energy, growth and for building new body tissues. Nutriments are of five important groups : proteins, carbohydrates, fats, minerals and vitamins. Our body needs proteins for its growth. Therefore, proteins are the most important nutriments for young people. Proteins also rebuild worn-out body tissues. We can acquire proteins from meat chicken, peas, beans, coconuts, eggs and milk.

Carbohydrates are as important as proteins, because they are the main source of energy. The body needs energy to do its work. Carbohydrates are found in flour, bread, cakes, rice, potatoes, cassava, corn, sugar and sweets.

Fats are another important source of energy. We can find fats in butter, margarine, milk, coconut-milk, eggs, fish, meat and ice-cream. However, too much fat can make our body at and this is dangerous for our heart. It can cause heart attacks.

Mineral salts such as calcium, magnesium, phosphorus, and iron are also absolutely necessary for our body. For instance, calcium, magnesium and phosphorus are necessary for the growth of our bones and teeth. Iron is important for our blood.

Vitamins are important for our health. The body cannot make is own vitamins, so it depends on our food for these. We must eat food which contains a lot of vitamins, such as vegetables and fruit. They help the body to absorb other nutrients in food. Vitamins control our digestion.

11. What kind of food is good for our body? Food that contains ........
A. Minerals, margarine, milk, meat, proteins
B. Fats, magnesium, phosphorus, iron, proteins
C. Proteins, minerals, vegetables, fruit, vitamins
D. Carbohydrates, fats, calcium, phosphorus, vitamins
E. Proteins, carbohydrates, fats, minerals, and vitamins

12. Which of the following statements is correct ........
A. Having much rest is needed to be healthy
B. Expensive meals keep our body healthy
C. Our body can provide its own vitamins
D. Too much fat endanger heart
E. when you eat beans you will get a lot of carbohydrates

13. We can find carbohydrates in ........
A. Bread, rice, potatoes, corn and sweets
B. Flour, cakes, butter. ice-cream and eggs
C. Cassava, coconut-milk, fish, margarine and meat
D. Meat, fish, corn, ice-cream, butter and cassava
E. Rice, margarine, cake, flour, eggs, fish and meat

14.The main idea of the first paragraph is ........
A. How to be happy
B. How to stay healthy
C. How to do physical exercise
D. How to balance food and work
E. How to keep nutritious food

15. It can cause heart attack. (Paragraph 4)
What does the word "it" refer to ?
A. Our body
B. Our heart
C. Nut milk
D. Too much fat
E. Source of energy

16. We must eat adequate quantities of nutritious food.
The underlined word means ........
A. Large
B. Small
C. Full
D. Great
E. Enough

This text is for questions number 17 to 20
Do you want to buy mobile phone? Don’t be hasty. There are many things to consider. Be reasonable before making the decision.

First, you can start by asking yourself the usefulness of the equipment. The question might be, “Do I want it for prestige or usefulness?”

Then, you should make a choice on the type of the mobile phone. There are various choices in the market, so you should decide the one that meets your needs and whether you can afford it or not.

The consequence of using a mobile phone is its high operational costs. You have to pay more for a mobile phone compared to a fixed telephone. Therefore, you should only use the mobile phone only for important talks.

17. The communicative purpose of the text is ……….
A. To describe the way things are, with reference to a range of nature.
B. To present at least two point of view about an issue
C. To describe how something is accomplished
D. To give entertainment or amusement to the readers
E. To persuade the reader or listener that something is the case.

18. What is the text about?
A. Things to consider before buying a mobile phone
B. The various types of mobile phone
C. The consequences of using a mobile phone
D. How to use a mobile phone effectively
E. The advantages of using a mobile phone

19. Which of the following is the most important thing to consider before buying a mobile phone?
A. Your prestige
B. Its price
C. Its use
D. Your choice
E. Its type

20. The question might be,“Do I want it for prestige or usefulness?” (Paragraph 2)
What is the similar meaning of the underlined word?
A.Fame
B.Position
C.Devotion
D.Difference
E.Reputation


Lihat Kunci Jawaban

1. C
2. A
3. D
4. C
5. A
6. A
7. D
8. B
9. C
10. B
11. D
12. D
13. A
14. B
15. D
16. E
17. E
18. A
19. C
20. E

Demikianlah artikel tentang "Contoh Soal Ulangan Harian Bahasa Inggris Kelas 11 SMA (Part I)". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih