Show Menu 2

4/5/16

Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMA 2016 (Part 2)

iTapuih.com - Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMA 2016 (Part 2). Ujian Nasional biasa disingkat UN / UNAS adalah sistem evaluasi standar pendidikan dasar dan menengah secara nasional dan persamaan mutu tingkat pendidikan antar daerah yang dilakukan oleh Pusat Penilaian Pendidikan. Sebagai usaha persiapan menjelang Ujian Nasional, saya telah menyedikan beberapa soal untuk adek-adek yang sedang melaksanakan UN. Sebelumnya saya sudah post tentang Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMA 2016 (Part 1) dan Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMA 2016 (Part 3) bisa anda klik pada tombol paling bawah. Semoga soal-soal di bawah ini dapat membantu dalam proses belajarnya.


The text for questions number 1 to 4
ScienceDaily (Dec. 4, 2012) — Influenza, commonly known as the flu, has distinct transmission patterns around the world. In temperate regions, influenza's occurrence peaks during the winter season, while in some tropical regions, the disease's occurrence tends to correspond with the rainy season.

Linsey Marr, associate professor of civil and environmental engineering at Virginia Tech, and her colleagues, Wan Yang, of Blacksburg, Va., one of her doctoral students, and Elankumaran Subbiah, a virologist in the biomedical sciences and pathobiology department of the Virginia-Maryland Regional College of Veterinary Medicine, measured the influenza A virus survival rate at various levels of humidity.

Their study presents for the first time the relationship between the influenza A virus viability in human mucus and humidity over a large range of relative humidities, from 17 percent to 100 percent. They found the viability of the flu A virus was highest when the relative humidity was either close to 100 percent or below 50 percent. The results in human mucus may help explain influenza's seasonality in different regions.

"We added flu viruses to droplets of simulated respiratory fluid and to actual human mucus and then measured what fraction survived after exposure to low, medium, and high relative humidities," said Marr.

At low humidity, respiratory droplets evaporate completely and the virus survives well under dry conditions. But at moderate humidity, the droplets evaporate some, but not completely, leaving the virus exposed to higher levels of chemicals in the fluid and compromising the virus' ability to infect cells.

In a past study also conducted by Marr, Yang, and Subbiah, published in United Kingdom's Journal of the Royal Society Interface, the researchers collected samples from a waiting room of a health care center, two toddlers' rooms and one babies' area of a daycare center, as well as three cross-country flights. Findings showed the average concentration was 16,000 viruses per cubic meter of air, and the majority of the viruses were associated with fine particles, less than 2.5 micrometers, which can remain suspended for hours.

Possible explanations for the seasonality of the flu have been investigated, such as the return of kids to school, people spending more time indoors in the winter, and lower light levels that affect the immune system, but there is no agreement on them, said the NSF CAREER award recipient.

The researchers found humidity could explain the seasonality of influenza by controlling the ability of viruses to remain infectious while they are in droplets or aerosols. The viruses survived best at low humidity, such as those found indoors

in the winter, and at extremely high humidity. Humidity affects the composition of the fluid, namely the concentrations of salts and proteins in respiratory droplets, and this affects the survival rates of the flu virus.

1. The first paragraph of the text above talks about ......
A. Distinct transmission pattern of Influenza
B. Various level of humidity
C. The relationship between the influenza A virus viability in humanmucus andhumidity
D. Influenza's occurrence peaks
E. Influenza's seasonality in different regions

2. When does the influenza’s peak take place in the tropical region?
A. During the winter season
B. During the rainy season
C. During the autumn
D. During the dry season
E. During the harvest season

3. The statements below are true, EXCEPT .......
A. In some tropical regions, the influenza's occurrence tends to correspond with the rainy season.
B. The viability of the flu A virus was highest when the relative humidity was either close to 100 percent or below 50 percent.
C. At low humidity, respiratory droplets evaporate completely.
D. At moderate humidity, the droplets evaporate some.
E. Humidity affects the composition of thefluid and this does not affect the survival rates of the flu virus.

4. ... has distinct transmission patterns around the world.‖ (paragraph 1) The underlined word has similar meaning to.
A. Differently
B. Differentiate
C. Difference
D. Different
E. Differ

The text for questions number 5 to 9
Is it important to know what your kids are watching? Of course yes. Television can expose things you have tried to protect them from, especially violence, pornography, consumerism, etc.

A study demonstrated that spending too much time on watching TV during the day or at bedtime often causes bedtime disruption, stress, and short of sleep duration.

Another research found that there is a significant relationship between the amount of time spent for watching television during adolescence and early adulthood, and the possibility of being aggressive.
Meanwhile, many studies have identified a relationship between kids who watch TV a lot and being inactive and overweight.

Considering some facts mentioned above, protect your children with the following tips:
1)    Limit television viewing to 1-2 hours each day.
2)    Do not allow your children to have a TV set in their bedrooms.
3)    Review the rating of TV shows that your children watch.
4)    Watch television with your children and discuss what is happening in the show.

5. What is the text about?
A. The programs shown on TV.
B. Watching TV is disadvantageous.
C. The effects of watching television on kids.
D. Reviewing the ratings of TV shows is important.
E. The importance of knowing the program watched by our children.

6. The following are the effects of watching TV a lot EXCEPT ....
A. Stress
B. Being active
C. Being aggressive
D. Bedtime disruption
E. Shorten sleep duration

7. Which of the following statements is TRUE according to the text?
A. All TV programs are good for children.
B. Children know what programs to watch.
C. It is good for a kid to watch TV all day long.
D. It is very important for children to have a TV set in their bedrooms.
E. Spending too much time for watching TV may cause kids inactive.

8. It is hard for a child to sleep because ...
A. The parents review TV's program¬
B. The parents limit the time to watch TV
C. The kid watches TV with his/her parents
D. The kid watches too much TV at bedtime
E. The kid discusses the program with his/her parents

9. What does the last paragraph mainly tell us?
A. The limitation of watching TV
B. Some facts of watching TV
C. Tips for parents to protect their children to watch TV
D. Watching TV is disadvantage
E. Some advises for parents to watch TV

The text for questions number 10 to 12
On Wednesday, my students and I went to Yogyakarta. We stayed at Dirgahayu Hotel which is not far from Malioboro.

On Thursday, we visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed.

In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

10. The text above mainly discusses about……..
A. The writer’s trip to Yogyakarta
B. The writer’s first visit to Prambanan
C. The writer’s impression about the guide
D. The writer’s experience at Yogya Kraton
E. The writer’s impression about Borobudur

11. What are the big temples in Prambanan?
A. Angkor wat, syiwa, and sudra temples
B. Paria, brahmana, and temples
C. Brahmana, syiwa, and wisnu temples
D. Wisnu, syiwa, and borobudur temples
E. Borobudur, syiwa, and brahmana temples

12. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?
A. Because there was no wisnu temple
B. Because wisnu temple was amazing
C. Because wisnu temple was too small
D. Because wisnu temple was being repaired
E. Because wisnu temple was being destroyed


13. What event will take place at Tapuih Primary School?
A. Community Sharing
B. Community Gathering
C. Community Celebration
D. Presentation Day 2016
E. School Achievement

14. From the text, we know that ...
A. The event will held in the meeting room
B. The presentation day is just for students’ parents
C. The presentation will be held late in the afternoon
D. The principal are allowed outsiders to enter the school hall on February 10th 2016
E. Parents, teachers, students and the staffs are likely to attend the presentation day

Arrange these jumbled sentences into a good paragraph.
1. She could have drowned if a dove up a nearby tree had not seen her.
2. To reach the spring, she had to climb up a blade of grass.
3. After walking around for some time, she came to a spring.
4. While making her way up, she slipped and fell into water.
5. One hot day, an ant was searching for some water.

15. The best arrangement is ...
A.    5 – 3 – 4 – 2 – 1
B.    5 – 3 – 2 – 4 – 1
C.    5 – 2 – 3 – 1 – 4
D.    5 – 1 – 2 – 3 – 4
E.    5 – 1 – 4 – 3 – 2


Lihat Kunci Jawaban

1. A
2. B
3. E
4. D
5. C
6. B
7. E
8. D
9. C
10. A
11. C
12. D
13. D
14. E
15. B

Demikianlah artikel tentang "Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMA 2016 (Part 2)". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

Jika masih bersemangat silahkan lanjut Test berikutnya. Saya sudah menyediakan soal berikutnya dengan mengklik tombol dibawah ini.

PART I

PART III


ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih