Show Menu 2

4/21/16

Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMP 2016 (Part 1)

iTapuih.com - Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMP 2016. Pada pertemuan kali ini saya akan berbagi kumpulan soal-soal Bahasa Inggris sebagai pesiapan UN. Ujian Nasional biasa disingkat UN / UNAS adalah sistem evaluasi standar pendidikan dasar dan menengah secara nasional dan persamaan mutu tingkat pendidikan antar daerah yang dilakukan oleh Pusat Penilaian Pendidikan. Sebagai usaha persiapan menjelang Ujian Nasional, saya telah menyedikan beberapa soal untuk adek-adek yang sedang melaksanakan UN. Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMP 2016 (Part 2) dan Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMP 2016 (Part 3) bisa anda klik pada tombol paling bawah.


This text for questions number 1 to 5
Once upon a time there were four little rabbits. Their names were Flopsy, Mopsy, Cotton-tail and Peter. One morning they were allowed to play outside. Their mother reminded them not to go to Mr. McGregor’s garden because their father had an accident there.

Flopsy, Mopsy, and Cotton-tail were good little rabbits. They went down the lane to pick blackberries. But Peter was naughty. He ran straight away to Mr. McGregor’s garden. He ate some lettuces, French beans, and radishes. Suddenly, he met Mr. McGregor. Peter was very frightened and rushed away as fast as he could. He lost a pair of shoes and a jacket while he was running. Peter never stopped running or looked behind him till he got home.

During the evening, he was sick because he was so tired. He had to drink some medicine while three of his brother had bread, milk and blackberries for supper.

1. Who was the naughtiest rabbit ?
A. Flopsy
B. Mopsy
C. Cotton-tail
D. Peter

2. What did Flopsy, Mopsy and Cotton-tail eat?
A. Carrot
B. Blackberries
C. Lettuce
D. Strawberry

3. What did Peter lose while he was running?
A. One of his shoes
B. A book
C.Vegetable
D. A pair of shoes

4. Why did Peter get sick?  Because ….
A. He was so tired
B. He did not eat
C. He was eating to much
D. He was naughty

5. Whom did Peter meet at the garden?
A. His mother
B. Flopsy
C. Mr. McGregor
D. Mrs. McGregor

This text for questions number 6 to 7
ANNOUNCEMENT
To. All students of SMP Bina Bersama

In the framework of National Education Day the Students Organization will hold some interesting programs. They are English Speech Contest and Class Wall Magazine Competition. The program will be held on June 2nd, 2016. Started from 8 a.m until 1 p.m.

All classes must take part in the programs.
For detailed information, please contact Mr. Iqbal, the coordinator of this program

6.What is the announcement above about?
A. A Students Board Organization
B. An English Speech Contest
C. A National Day Celebration
D. A National Education Day Celebration

7. Based on the announcement above, these statements are correct, except ….
A. The program will be held on National Educational Day
B. There are two competitions
C. Mr. Iqbal is in charge to organize the programs
D. The programs will last for four hours
 
This text for questions number 8 to 12
This weekend was a disaster for James. On Saturday, he met a friend in the city centre to have a coffee at a cafe. James ordered an espresso and his friend asked for a cappuccino. They talked about what they wanted to do on Saturday evening. James said to his friend that he wanted to go to a new cafe called the Jomblo Cafe and James' friend Harry agreed with him. Harry told James that he would call  two girls he knew to invite them too, paid for the coffees and they left  the bar together.

So, at 9pm James went to the cafe and waited for his friends. after half an hour, he was worried about his friends. Lots of people arrived at the new cafe, but not his friend Harry or the girls he knew. So James took out his cell phone and wrote a message to Harry. "Where are you? I am waiting for you! I am in front of the cafe." After two minutes, Harry replied to James: "We are opposite  the cafe, but we can't see you." James wrote back: "OK, we will find each other after a few minutes. Do you think the cafe looks nice?" "Yes," replied Harry, "but isn't the Jomblo a strange name for a cafe."

8. Who did  drink coffees in the cafe?
A. The girls
B. James and Harry
C. James and The girls
D. James, Harry and The girls

9. Where does the story take place?
A. In a disco
B. In a cafe
C. In a barbershop
D. In the restaurant

10. ".... worried about his friends."
What does the underlined word refer to?
A. James
B. Harry
C. The girl
D. Waiter

11. ".... Jomblo a strange name for a cafe."
What is the similar meaning of the underlined word?
A. Curious
B. Usual
C. Ordinary
D. Distinct

12. Which of the following statement is NOT TRUE?
A. A new cafe called the Jomblo
B. James anxious about his friend
C. James requested an espresso
D. James met a friend in the city centre

This text for questions number 13 to 15
Padang, April 20, 2016

Dear Jesica,

Hello Jesica, how are you? It’s been a month since I last heard from you. Well, I just wanted to tell you that I was in a hospital last week. According to the doctor; I was infected by dengue fever.

At first, I felt my body became weak then I fainted when I was studying in the classroom. Then, I was taken to the hospital because of the high fever.

At the hospital, I was brought into the emergency unit. The doctor immediately gave some treatment. Finally, I had to stay there for one week. Everyday the doctor kept me on a drip.

At the seventh day, my condition was getting better. After the final check, the doctor gave me permission to go home. Now, I’m okay and because of my illness, I am now more careful about keeping in my house clean especially my room, I don’t want to get the same illness again.

OK, I think that’s all from me, write to me soon ok?

Regards

Nadira

13. What did the writer do she felt her body became weak?
A. She bought medicine
B. She took a rest all day
C. She went to hospital
D. She consumed the medicine

14. Why the writer was taken to the hospital?
A. She got dengue fever
B. She got diarrhea
C. She got headache
D. She got broken bones

15. How long she was taken care in the hospital?
A. Four days
B. Five days
C. Six days
D. Seven days


Lihat Kunci Jawaban

1. D
2. B
3. D
4. A
5. C
6. D
7. D
8. B
9. B
10. B
11. A
12. B
13. C
14. A
15. D

Demikianlah artikel tentang "Soal Bahasa Inggris Persiapan UN SMP 2016 (Part 1)". Klik tombol Lihat Kunci Jawaban untuk melihat kunci jawabannya.

Jika masih bersemangat silahkan lanjut Test berikutnya. Saya sudah menyediakan soal berikutnya dengan mengklik tombol dibawah ini.

PART II

PART III


ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih