Show Menu 2

2/9/16

Contoh Soal Latihan Narrative Text (Part I)

iTapuih.com - Contoh Soal Latihan Narrative Text (Part I). Kali ini Paja Tapuih akan share tentang Kumpulan Contoh Soal Latihan Narrative Text (Part I) lengkap beserta kunci jawabannya. Jika anda masih bingung tentang "Narrative Text" silahkan baca postingan saya sebelumnya tentang Penjelasan dan Contoh Narrative Text Terlengkap


Text for questions number 1 to 6!
The Smartest Animal

Once there was a farmer in Laos. Every morning and afternoon he plowed his field with the help of his buffalo.

One day a tiger saw the farmer and his buffalo working.  The tiger was surprised to see a big animal listening to a small animal.  He wanted to know more about the buffalo and the man.
After the man went home, the tiger spoke to the buffalo.
“You are so big and strong, Why do you do everything the man tells you?”
“Oh, the man is very intelligent.”

So the next day the tiger said to the man. “Can I see your intelligence?” But the man answered, “It’s at home.”
“Can You go and get it?” asked the tiger.
“Yes,” said the man, “But I’m afraid you will kill my buffalo when I am gone. He took his plow and hit the tiger with a stick. Then he said. “Now you know about my intelligence even if you haven’t seen it.”

1. Where did the story happen?
A. In the Zoo        
B. In the Forest
C. In the Field        
D. In the Park
E. In the River

2. When does the farmer plow his field?
A. In the morning and afternoon
B. In the morning and evening
C. Only in the afternoon
D. Only in the morning
E. In the midnight

3. How many characters are there in the story?
A. Three      
B. Five
C. Four      
D. Six
E. Seven

4. What is the main idea of the last paragraph?
A. Farmer and his buffalo working
B. Big animal listening to a small animal
C. The farmer show his intelligence
D. The tiger want to see farmer’s intelligence
E. The farmer plow his field

5. “The tiger was surprised to see big animal listening to a small animal” (paragraph 2 line 2)
The underlined word means.....
A. Hear          
B. Afraid
C. Obey          
D. Weak
E. Lazy

6. What can we learn from the story?
a. Never underestimate others
b. We have to plow the field everyday
c. A buffalo is more intelligent than a tiger
d. The size of body determines the power
E. Never plow the field in the morning

Text for questions number 7 to 10!
Story of Rabbit and Bear

Once upon a time, there lived as neighbours, a bear and a rabbit. The rabbit is a good shot. In contrary, the bear is always clumsy and could not use the arrow to good advantage.

One day, the bear called over the rabbit and asked the rabbit to take his bow and arrows and came with bear to the other side of the hill. The rabbit was feared to arouse the bear's anger so he could not refuse it. He consented and went with the bear and shot enough buffalo to satisfy the hungry family. Indeed he shot and killed so many that there was lots of meat left after the bear and his family had loaded themselves and packed all they could carry home.

The bear was very gluttonous and did not want the rabbit to get any of the meat. The rabbit could not even taste the blood from the butchering as the bear would throw earth on the blood and dry it up. The poor rabbit would have to go home hungry after his hard day's work.

The bear was the father of five children. The youngest child was very kind to the rabbit. He was very hearty eater. The mother bear always gave him an extra large piece of meat but the youngest child did not eat it. He would take it outside with him and pretended to play ball with the meat. He kicked toward the rabbit's house and when he got close to the door he would give the meat with such a great kick. The meat would fly into the rabbit's house. In this way, the poor rabbit would get his meal unknown to the papa bear.

7. What do you think about the bear?
A. He was greedy
B. He was a good shot
C. He could use the arrow well
D. He was very kind to the rabbit
E. He shot many buffalos

8. Who gave the meat to the rabbit?
A. The papa bear
B. The mother bear
C. The oldest child of the bear
D. The bear’s children
E.  The youngest child of the bear

9. “He consented and went with the bear and shot enough buffalo to satisfy the hungry family.”
The underlined word is closest in meaning with ...
A. Fulfil
B. Eat
C. Give
D. Fill
E. Care

10. What can we learn from the story?
A. Don’t be arrogant
B. We must be kind to our neighbours
C. Don’t be lazy
D. Be a generous man
E. Be happy family

Lihat Kunci Jawaban

1.C
2.A
3.A
4.C
5.C
6.A
7.A
8.E
9.A
10.B

Untuk melihat kunci jawaban dari soal-soal di atas,an klik tombol Lihat Kunci Jawaban. Semaga artikel tentang Contoh Soal Latihan Narrative Text (Part I) bermanfaat bagi anda.

ADD YOUR COMMENT:

Disqus Comments
 
English Updates
Copyright © 2017 Paja Tapuih